Thursday, 20 September 2012

တရုတ္နိုင္ငံလုပ္ ဆန္အတုမ်ား သတိထား တဲ့ေနာ္...


တ႐ုတ္ႏိုင္ငံတြင္ အစားအစာ ေဘးကင္း လံုၿခံဳ စိတ္ခ်ရမႈ မ႐ွိသည္ကို ျပသရာေရာက္ေနသည့္ လကၡဏာတစ္ရပ္ အေနႏွင့္ ယခုအခါ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွ ဆန္ထုတ္လုပ္ေရး ကုမၸဏီမ်ားသည္ ဆန္အတုမ်ားကို ထုတ္လုပ္လ်က္ ႐ွိေၾကာင္း စင္ကာပူႏိုင္ငံ႐ွိ မီဒီယာမ်ားက ေဖာ္ျပခဲ့ၾကသည္။
   Very Vietnam အမည္႐ွိ အြန္လိုင္းမွ ထုတ္ျပန္ေသာ သတင္းမ်ားအရ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ႐ွိ ဆန္ထုတ္လုပ္ေရး ကုမၸဏီမ်ားသည္ ဆန္အတုမ်ားကို ျပဳလုပ္ရာတြင္ အာလူးမ်ား၊ ကန္ဇြန္းဥမ်ားႏွင့္ ပလတ္စတစ္မ်ားကို  ေရာသမေမႊ၍ ေပါင္းစပ္ ျပဳလုပ္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

    ကိုရီးယား ဘာသာစကားျဖင့္ ေဖာ္ျပေသာ Weekly Hong Kong သတင္းစာ၌ ဆန္အတုမ်ားကို တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ ႐ွန္စီျပည္နယ္၊ တုိင္ယြန္ၿမိဳ႕တြင္ ေရာင္းခ်လ်က္ ႐ွိေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။
   အဆိုပါ ဆန္အတုျဖင့္ ခ်က္ေသာထမင္းကို ပန္းကန္လံုး (၃)လံုးခန္႔ စားသံုးပါက ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္အိတ္ကို စားသံုးရသည္ႏွင့္ တူညီေနေၾကာင္း တ႐ုတ္ စားေသာက္ဆိုင္ အသင္းအဖြဲ႕မွ အရာ႐ွိမ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
   ယခုကဲ့သို႔ စိုးရိမ္ရသည့္ အေျခအေနေၾကာင့္ ဆန္အတုမ်ား ထုတ္လုပ္ေနသည္ဟု စြပ္စြဲခံထားရေသာ ကုမၼဏီမ်ား စက္႐ံုမ်ားကို စံုစမ္းစစ္ေဆး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း စားေသာက္ဆုိင္ အသင္းအဖြဲ႕ အရာ႐ွိ တစ္ဦးက ေျပာၾကားခဲ့သည္ဟု Very Vietnam အြန္လိုင္းသတင္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

    ထုိ႔ျပင္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၌ ဆန္အတုမ်ား ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်မႈမွာ ယခုအႀကိမ္သည္ ပထမဆံုး အႀကိမ္ မဟုတ္ေၾကာင္း တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၏ Global Times သတင္းစာက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ယခင္က တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၊ ယန္စီျပည္နယ္ စီအန္ၿမိဳ႕မွ ကုမၸဏီတစ္ခုသည္ အထက္ပါ နည္းအတုိင္း ေပါင္းစပ္၍ ဆန္အတု ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်ခဲ့ဖူးေၾကာင္း သိရသည္။
   လက္႐ွိအခ်ိန္တြင္ ပလတ္စတစ္ဆန္ဟု သတင္း ထြက္ေနေသာ ဆန္မ်ားသည္ ဆန္တစ္ေစ့လွ်င္ ၁ဝမီလီမီတာ ႐ွည္လ်ားၿပီး သာမန္ဆန္မ်ားထက္ ၃၊ ၄ မီလီမီတာ ပိုမို ႐ွည္လ်ားေၾကာင္း၊ ဆန္လံုးပတ္မွာမူသာ ျခားနားမႈ ႐ွိေၾကာင္း၊ သာမန္ဆန္မ်ားထက္ မႈန္မိႈင္းေသာ အေရာင္မ႐ွိဘဲ ဆန္ေစ့မွာ ၾကည္လင္ေနေၾကာင္း ထုိဆန္မ်ားကို မစားသံုးရန္ သတိေပး ေျပာၾကားခဲ့သည္။


ျပန္လည္မွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Views: 211

0 comments:

Post a Comment